Guldgult ris med kardemumma

Guldgult ris med kardemumma

Ingredienser

4portioner

  • 4dl
    basmatiris
  • 1msk
    finriven gurkmeja
  • 1/2msk
    finriven ingefära
  • 3
    kardemumma kapslar
  • 1/2dl
    finhackad lök
  • 1msk
    rapsolja
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    socker

Så lagar du

Blötlägg basmatiriset i kallt vatten i minst en timme. Fräs kryddor och lök i oljan tills lök och gurkmeja mjuknat.

Vänd ner riset. Slå på vatten ungefär 1 cm ovanför riset. Salta. Koka upp och låt puttra under lock ungefär tio minuter. Tillsätt mer vatten om det behövs. Slå av värmen när riset är nästan färdigt och låt ånga klart under lock.

Tillsätt 1 tsk socker och fluffa upp riset. Toppa gärna med friterad asiatisk lök.

Lisa Förare Winbladh

Dela det här receptet med dina vänner!