Gullans fiskbullar med gräslökssås, gröna bönor och romansallad

Publicerat:
2013-10-25Ingredienser
Fiskbullar
- 1kgtorsk
- 1kgbleka
- 2stgula lökar
- 4stägg
- 3skiva(or)formbröd
- 1dlfiskspad
- 1dlgrädde
- salt och peppar
Sås till fiskbullarna
- 1msksmör
- 1mskmjöl
- 2dlgrädde
- 1dlmjölk
- 1/2hönsbuljongtärning
- 1dlfinskuren gräslök
- salt och peppar
Så lagar du
Fiskbullar:
Dela fisken i bitar och sjud den i 15 min i saltat vatten. Stek löken lätt. Skär bort kanterna på formbrödet och lägg i brödet i en bunke. Blanda bröd, grädde, fiskspad, äggen och den lättstekta löken. Tillsätt peppar och salt. Blanda sedan i fisken och gör fiskburgare. Stek burgarna i stekpanna med smör. Servera med kokt potatis, rårörda lingon och smält smör eller en god sås.
Sås till fiskbullarna:
Fräs smör och mjöl, tillsätt grädde och mjölk under omrörning. Tillsätt buljongen och koka långsamt i 10 min. Mixa i gräslöken till såsen blir ljusgrön. Smaka av med salt och peppar.