Gult och gott - påskgodis!

Publicerat:
2015-03-31Ingredienser
4portioner
Marshmallows med passionsfrukt
- 275gsocker
- 212gvatten
- 15ggelatin
- 45gäggvita
- 30gpassionsfruktspure
- 95gglykos
- 2½gagar
- florsocker eller passionsfruktspulver
Lime och chokladtryffel
- 200gmjölkchoklad
- 75gmörk choklad
- 1.25dlgrädde
- 20gsaft av lime
- 1tsklime
- 2tskhonung
- 25gsmör
- ½vaniljstång
Så lagar du
Marshmallows med passionsfrukt
1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Blanda passionsfruktspuré med agar och glykos och koka upp.
2. Låt gelatinet smälta i, blanda med äggvita och börja vispa upp i en vispmaskin. Koka upp vatten och socker till 112 grader och häll i en tunn stråle ner i vispmaskinen.
3. Kör på medelhastighet tills den börjar svalna. Sluta vispa när den är cirka 30 grader.
4. Sikta ut florsocker eller passionsfruktspulver tunt på ett bakplåtspapper och spritsa toppar, pudra på mer florsocker och låt stå tills nästa dag i rumstemperatur.
Lime och chokladtryffel
1. Hacka chokladen fint i en bunke. Dela och skrapa ut vaniljfröna ur vaniljstången. Koka upp grädde tillsammans med honung, skal och saft av lime och vanilj.
2. Blanda detta sedan med chokladen och rör tills chokladen är helt smält. Tillsätt smöret och låt det smälta och bli en jämn massa.
3. Låt sedan stelna i kylen i minst 3 timmar. Rulla sedan kulor som rullas i kakao.