Ingredienser
10 - 12portioner
Bottnar
- 3strunda bottnar vitt bröd (24 cm)
Ostkräm
- 200gnaturell mjukost
- 100gsmör eller margarin
- blanda margarin och mjukost, det ska vara rumsvarmt vid beredning, och rör det luftigt
Krabbfyllning
- 1,5dlmajonnäs
- 1dlcrème fraiche (ej lätt)
- 100gkrabba på burk
Kantströssel
- 3stsmördegsplattor eller en påse ostkrokar
Garnering
- färska tomater
- gurka
- citron
- dill
- kokt skivat ägg
- skalade räkor
- ostskivor
- tunna skivor rökt lax
Så lagar du
Krabbfyllning
1. Blanda majonnäs och crème fraiche.
2. Finhacka krabban och rör ner i fyllningen, blanda försiktigt.
Kantströssel
3. Kavla ut plattorna tills de är cirka två millimeter tjocka.
4. Grädda i ugnen på 180 grader tills de är bruna och frasiga.
5. Låt smördegen kallna och hacka sedan till ett fint strössel. Alternativ: krossa ostkrokar till ett fint strössel.
Montering av tårtan
6. Bred ut hälften av ostkrämen på den första tårtbotten.
7. Lägg på botten nummer två och bred ut krabbfyllningen.
8. Lägg på sista botten och stryk på tunt med resten av ostkrämen.
9. Tryck fast smördegsströsslet (eller ostbågeströsslet) runt kanten. Garnera!