Gurksallad med mynta och koriander

Publicerat:
2020-06-25Tillagningstid:
Ett krispigt och fräscht tillbehör som passar till nästan allt grillat.
Ingredienser
4 - 6portioner
- 2gurkor
- 2avokados
- 1dlrostad mandel
Vinägrett
- 1silverlök (alt. rödlök)
- 1kruk(or)mynta
- 1kruk(or)koriander
- 4mskrisvinäger (alt. vitvins- eller äppelcidervinäger)
- 1vitlöksklyfta
- 4mskolivolja
- salt och peppar
Så lagar du
1. Skala och skiva gurkan i 4 mm skivor. Kärna ur avokadon och bryt den i större bitar.
2. Gör en vinägrett med risvinäger, olivolja, finhackad silverlök, finhackad vitlök, salt och peppar.
3. Bygg ihop salladen med gurka och avokado i botten och varva med grovt skuren koriander och mynta.
4. Dressa med vinägretten, strö över rostad mandel, och servera helst direkt, alternativt förbered allt utom örterna och avsluta med dem precis för servering.