Gustafs bullar med kanelfyllning

Publicerat:
2019-10-04Tillagningstid:
Ingredienser
20portioner
- 300gmjölk
- 30gjäst
- 660gmjöl, starkt
- 110gsocker
- 10gkardemumma, malen
- 5gsalt
- 50gägg, 1 st
- 120gsmör
- sockerlag till pensling
Kanelfyllning med mandelmassa
- 100gsmör, rumstempererat
- 12gmandelmassa
- 120gljus sirap
- 25gpotatisstärkelse
- 30gkanel
Så lagar du
Fyllning
1. Blanda mandelmassa, kanel och sirap till en jämn massa. Tillsätt smör och potatisstärkelse. Blanda till en homogen massa. Förvara i en bunke tills användning.
Bullarna
1. Blanda alla ingredienser, utom smöret, till en deg. Kör ca 9 minuter på medelfart i en blandare.
2. Tillsätt smöret och kör 3 min till eller tills smöret är väl blandat i degen. Degen skall vara glansig och elastisk.
3. Kavla ut degen till en rektangel på ca 50x60cm, plasta och sätt i frys i 10 min. Ta ut degen ur frysen. Stryk på med önskad mängd kanelfyllning.
4. Forma dina bullar till snäcka eller knut, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Sätt in en långpanna med uppkokat vatten i din avstängda ugn och ställ in plåten med bullarna. Nu har du byggt ditt eget jässkåp. Jäs bullarna till dubbel storlek och ta sedan ut vattnet och bullarna ur ugnen. Spreja bullarna med vatten och toppa med pärlsocker om så önskas.
3. Grädda bullarna på 190 grader varmluftsugn i ca 10-15 min. Pensla bullarna med sockerlag direkt efter baket och låt dem sedan svalna.