Gustafs macarons

Publicerat:
2016-11-29Tillagningstid:
Ingredienser
30portioner
Macarons – del 1
- 120gmandelmjöl
- 120gflorsocker
- 44gäggvita
Del 2
- 120gsocker
- 40gvatten
Del 3
- 44gäggvita
- 16gsocker
Vaniljsmörkräm
- 70gäggvita
- 70gsocker
- 1stvaniljstång, urskrapad
- 300gosaltat smör, rumstempererat
Så lagar du
Macarons – del 1
1. Sätt ugnen på 140 grader.
2. Mixa florsocker och mandelmjöl till ett fint pulver i matberedare.
3. Tillsätt äggvitan och mixa till en massa. Spara till del 3.
Del 2
4. Koka upp vatten och socker till 113 grader. Spara sockerlagen till del 3.
Del 3
5. Vispa äggvita och socker till en maräng. Tillsätt sockerlagen i en tunn stråle till den vispade marängen, fortfarande under vispning. Vispa marängen sval.
6. Tillsätt färgen till marängen och färg till mandelmjölsmassan. Vänd ner marängen i mandelmjölsmassan och blanda till en jämn smet.
7. Spritsa upp macaronsmeten på bakplåtspapper och låt vila i 5 min. Baka av på 140 grader i ca 12 minuter. Låt kakorna svalna innan de tas bort från bakplåtspapperet.
Vaniljsmörkräm
8. Vispa smöret lätt och luftigt i en vispmaskin. Tillsätt vanilj.
9. Under omrörning, värm socker och äggvita i ett vattenbad tills sockret har smällt. Vispa äggviteblandningen till maräng i vispmaskinen.
10. Tillsätt det vispade smöret pö om pö till marängen. Vispa smörkrämen slät.
Ihopsättning
11. Tag två macarons halvor och spritsa lite smörkräm på en utav halvorna. Lägg ihop de båda halvorna.