Hälleflundraspett med frukt och grönt

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 500ghälleflundra
- 12små champinjoner
- 12körsbärstomater
- 1mango
- 2kiwi
- 2mskolja
- 1mskvinäger
- 1tskcurry
- 1tsksalt
- 1krmpeppar
Så lagar du
1. Skär fisken i kuber, ca 2x2 cm.
2. Ansa och skölj champinjonerna. Skölj tomaterna. Skala och skär bort den stora platta kärnan i mitten av mangon. Skär fruktköttet i kuber ca 2¥2 cm. Skala och skär varje kiwi i fyra bitar.
3. Trä upp fisk, frukt och grönt växelvis på grillspett. Blanda oljan med vinäger, curry, salt och peppar. Pensla spetten med oljan.
4. Grilla spetten på utegrill, i ugnen eller i grillpanna runt om ca 10 minuter.
5. Servera gärna med en grön salsa och bakad potatis.
Gästkock: Birgitta Rasmusson i kokboken Grilla från ICA Bokförlag.