Hälleflundraspett med frukt och grönt

Hälleflundraspett med frukt och grönt

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    hälleflundra
  • 12
    små champinjoner
  • 12
    körsbärstomater
  • 1
    mango
  • 2
    kiwi
  • 2msk
    olja
  • 1msk
    vinäger
  • 1tsk
    curry
  • 1tsk
    salt
  • 1krm
    peppar

Så lagar du

1. Skär fisken i kuber, ca 2x2 cm.

2. Ansa och skölj champinjonerna. Skölj tomaterna. Skala och skär bort den stora platta kärnan i mitten av mangon. Skär fruktköttet i kuber ca 2¥2 cm. Skala och skär varje kiwi i fyra bitar.

3. Trä upp fisk, frukt och grönt växelvis på grillspett. Blanda oljan med vinäger, curry, salt och peppar. Pensla spetten med oljan.

4. Grilla spetten på utegrill, i ugnen eller i grillpanna runt om ca 10 minuter.

5. Servera gärna med en grön salsa och bakad potatis.

Gästkock: Birgitta Rasmusson i kokboken Grilla från ICA Bokförlag.

Dela det här receptet med dina vänner!