Hallongrotta

Hallongrotta

Publicerat:

Tillagningstid:

Klassisk småkaka bakad utan form. Bakas med vaniljsocker (inte vanillin) och mycket kärlek.

Ingredienser

12portioner

  • 200g
    smör (rumsvarmt och mjukt)
  • 4,5dl
    vetemjöl
  • 1dl
    socker
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 1tsk
    bakpulver
  • 1dl
    hallonsylt

Så lagar du

  1. Blanda alla torra ingredienser. Tärna smöret och arbeta ihop bara precis så det blir en deg. Viktigt att smöret är rumstempererat annars riskerar degen att bli smulig.
  2. Dela degen och rulla till bollar. Gör grop i bollen direkt efter att du rullat den. Placera glest på plåt och när du är klar fyller du sylt i groparna.
  3. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter (de ska inte få färg). Låt svalna på plåt.

Dela det här receptet med dina vänner!