Hallonkaka med kardemumma

Publicerat:
2015-05-11Tillagningstid:
En riktigt smaskig och lättgjord kaka gjord på frysta hallon i väntan på de färska. Prova även att variera med blåbär. Med färska bär kan gräddningstiden bli något kortare.
Ingredienser
10 - 12portioner
- 2stägg
- 1½dlströsocker
- 2dlvetemjöl
- 100gmandelmassa, riven
- 1tsknystött kardemumma
- 1tskbakpulver
- 225gfrysta hallon
- 75gsmör
Garnering & tillbehör
- ½påse(ar)vita chokladknappar à 150 g
- ½påse(ar)mandelspån à 50 g
- ev lättvispad grädde
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en rund porslinsform cirka 26 cm i diameter.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, riven mandelmassa, kardemumma och bakpulver. Rör ner blandningen i äggsmeten.
3. Häll smeten i formen. Strö över hallonen. Hyvla över smöret. Grädda på nedersta falsen cirka 40 minuter. Ta ut kakan. Höj värmen till 200°. Strö över chokladknappar och mandelspån. Sätt in ett par minuter högst upp i ugnen. Passa noga så att chokladknapparna inte bränns. Låt svalna.
4. Servera eventuellt med vispad grädde.