Hallonkaka med kardemumma

Hallonkaka med kardemumma

Publicerat:

Tillagningstid:

En riktigt smaskig och lättgjord kaka gjord på frysta hallon i väntan på de färska. Prova även att variera med blåbär. Med färska bär kan gräddningstiden bli något kortare.

Ingredienser

10 - 12portioner

  • 2st
    ägg
  • dl
    strösocker
  • 2dl
    vetemjöl
  • 100g
    mandelmassa, riven
  • 1tsk
    nystött kardemumma
  • 1tsk
    bakpulver
  • 225g
    frysta hallon
  • 75g
    smör

Garnering & tillbehör

  • ½påse(ar)
    vita chokladknappar à 150 g
  • ½påse(ar)
    mandelspån à 50 g
  • ev lättvispad grädde

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en rund porslinsform cirka 26 cm i diameter.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, riven mandelmassa, kardemumma och bakpulver. Rör ner blandningen i äggsmeten.

3. Häll smeten i formen. Strö över hallonen. Hyvla över smöret. Grädda på nedersta falsen cirka 40 minuter. Ta ut kakan. Höj värmen till 200°. Strö över chokladknappar och mandelspån. Sätt in ett par minuter högst upp i ugnen. Passa noga så att chokladknapparna inte bränns. Låt svalna.

4. Servera eventuellt med vispad grädde.

Dela det här receptet med dina vänner!