Tårta på rulltårta

Publicerat:
2017-04-07Tillagningstid:
Ingredienser
6portioner
- 3ägg
- 1 ½dlströsocker
- 2dlvetemjöl
- 1tskbakpulver
- 2mskvatten
- strösocker
Hallonsylt
- 250ghallon, frysta
- 100gsyltsocker
Garnering
- 2-3dlvispgrädde
- 1 ask färska hallon, 150 g
- eventuellt ½ dl lemon curd
- ½dlminimaränger
Så lagar du
1. Hallonsylt: Blanda hallonen och syltsockret i en kastrull. Koka upp och koka 2 minuter under omrörning. Låt kallna. Kyl gärna i vattenbad.
2. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Vispa ägg och socker tills det är riktigt pösigt.
4. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Tillsätt sedan vattnet.
5. Bred ut smeten jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 5–6 minuter tills den börjar få fin färg.
6. Ta ut och sockra ytan lätt. Vänd upp kakan på ett bakplåtspapper. Lossa papperet försiktigt om det sitter fast pensla med kallt vatten på papperet så brukar det lossna lättare.
7. Bred ut den kalla sylten jämnt på kakan. Skär remsor från långsidan, varje remsa lika bred, 4–7 cm beroende på hur hög du vill ha tårtan. Rulla ihop en remsa och lägg den på ett stort fat. Fortsätt sedan att rulla resten av remsorna utanpå. Täck med plastfolie och låt kallna.
8. Vispa grädden och bred den på och runt tårtan. Garnera med hallon och minimaränger och eventuellt små klickar av lemon curd och marsipankycklingar.