Hallontarte

Hallontarte

Publicerat:

Tillagningstid:

Receptet ger 1 liten tårta, cirka 8 bitar.

Ingredienser

8portioner

  • 1st
    smördegsplatta
  • 150g
    mandelmassa
  • 1st
    ägg
  • 1st
    citron
  • 1paket
    hallon
  • 1burk(ar)
    portvinsgelé

Tillbehör:

  • grädde

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skär ut en stor rundel av smördegen. Spara resten till smöredegssnittar. Lägg rundeln på plåt med bakplåtspapper. Vik upp 1-2 centimeter av kanten.

3. Blanda mandelmassa, ägg och citronskal. Håll upp kanten och häll det i smördegsskalet.

4. Grädda på nedersta falsen i ugnen cirka 20 minuter. Tills fyllningen stannat. Låt kallna.

5. Smält geléet i mikrovågsugn eller på svag värme. Lägg på bären på mandelmassan. Används frysta bär måste de vara helt frysta. Skeda och pensla försiktigt över geléet över bären och låt stelna.

Dela det här receptet med dina vänner!