Hallontarte

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Receptet ger 1 liten tårta, cirka 8 bitar.
Ingredienser
8portioner
- 1stsmördegsplatta
- 150gmandelmassa
- 1stägg
- 1stcitron
- 1pakethallon
- 1burk(ar)portvinsgelé
Tillbehör:
- grädde
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skär ut en stor rundel av smördegen. Spara resten till smöredegssnittar. Lägg rundeln på plåt med bakplåtspapper. Vik upp 1-2 centimeter av kanten.
3. Blanda mandelmassa, ägg och citronskal. Håll upp kanten och häll det i smördegsskalet.
4. Grädda på nedersta falsen i ugnen cirka 20 minuter. Tills fyllningen stannat. Låt kallna.
5. Smält geléet i mikrovågsugn eller på svag värme. Lägg på bären på mandelmassan. Används frysta bär måste de vara helt frysta. Skeda och pensla försiktigt över geléet över bären och låt stelna.