Ingredienser
4portioner
Halstrad gös:
- 800ggösfilé med skinn
- 3msksmör
Majrova kokt i citruste:
- 500gmajrova
- 25gcitruste
- 2litervatten
- 1msksalt
Limesmör:
- 100grumstempererat smör
- 1stlime
- salt
Så lagar du
Halstrad gös:
Dela fisken i portionsbitar, stek i smör. Fisken skall ha en kärntemperatur på 42 grader. Då är den färdig att serveras.
Majrova kokt i citruste:
1. Koka upp vattnet med citruste samt salt, låt dra i ca 10 minuter. Sila.
2. Ansa och skär majroverna i tunna skivor, kokas mjuka i tevattnet.
Limesmör:
1. Tvätta av limen, riv skalet och pressa ur saften. Vispa i smöret, smaka av med salt.
2. Dela upp smöret i fyra klickar, ställ kallt.
Upplägg:
1. Lägg majrovan omlott på en tallrik, placera fisken ovanpå. Lägg smöret på fisken.
2. Garnera fisken med dill samt finskuren rädisa, servera gärna med kokta primörer till.