Ingredienser
4portioner
- 600gkolja
- 4sttomater
- 2stmedelstora morötter
- 2stmedelstora palsternackor
- 16stsmå mandelpotatisar
- 1dl+ 4 msk olivolja
- ½citron, endast skalet
- 2stvitlöksklyftor
- 1dlbladpersilja
- ½hand färsk timjan
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Ansa och skär moroten samt palsternackan i små tärningar 1x1 cm.
3. Skrubba mandelpotatisen under vatten, behåll skalet på, dela varje potatis i fyra klyftor. Blanda ihop med övriga grönsakerna. Lägg i ett bläck och slå 2 msk olivolja över grönsakerna, rör runt. In i ugn ca 20 minuter.
4. Dela tomaterna på mitten, salta och peppra, lägg timjan över, ringla 1 msk olivolja över sätt in i ugn ca 15 minuter
5. Riv skalet av citronen, finhacka persiljan samt vitlöken blanda med 1 dl olivolja och värm upp.
6. Halstra koljan i en stekpanna med 1 msk olivolja, stek tills att fisken har en kärntemperatur på 42 grader.
Upplägg:
Lägg tomaten i mitten på tallriken, placera fisken ovanpå samt lite av rotgrönsakerna runt om, resterande rotsaker serveras vid sidan. Ringla på den varma ört- och citronoljan.