Halstrad kolja med ugnsbakad tomat och rostade rotsaker

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    kolja
  • 4st
    tomater
  • 2st
    medelstora morötter
  • 2st
    medelstora palsternackor
  • 16st
    små mandelpotatisar
  • 1dl
    + 4 msk olivolja
  • ½
    citron, endast skalet
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1dl
    bladpersilja
  • ½
    hand färsk timjan

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Ansa och skär moroten samt palsternackan i små tärningar 1x1 cm.

3. Skrubba mandelpotatisen under vatten, behåll skalet på, dela varje potatis i fyra klyftor. Blanda ihop med övriga grönsakerna. Lägg i ett bläck och slå 2 msk olivolja över grönsakerna, rör runt. In i ugn ca 20 minuter.

4. Dela tomaterna på mitten, salta och peppra, lägg timjan över, ringla 1 msk olivolja över sätt in i ugn ca 15 minuter

5. Riv skalet av citronen, finhacka persiljan samt vitlöken blanda med 1 dl olivolja och värm upp.

6. Halstra koljan i en stekpanna med 1 msk olivolja, stek tills att fisken har en kärntemperatur på 42 grader.

Upplägg:

Lägg tomaten i mitten på tallriken, placera fisken ovanpå samt lite av rotgrönsakerna runt om, resterande rotsaker serveras vid sidan. Ringla på den varma ört- och citronoljan.

Dela det här receptet med dina vänner!