Halstrad tonfisk med varm myntatzatziki

Halstrad tonfisk med varm myntatzatziki

    Publicerat:

    Ingredienser

    4portioner

    • 600g
      tonfisk
    • olivolja till stekning
    • 1st
      gurka
    • 2st
      vitlöksklyftor
    • 1st
      schalottenlök
    • 2dl
      matlagningsyoghurt
    • 4kvist(ar)
      mynta
    • salt och peppar

    Så lagar du

    Skala och dela gurkan på längden. Gröp ur kärnorna med en sked. Skär upp gurkan i centimetertjocka skivor. Fräs hackad vitlök och schalottenlök i en panna/kastrull. Tillsätt gurkan och därefter yoghurten. Salta och peppra. Blanda ner riven mynta.

    <b>Halstra*</b> tonfisken på båda sidor i en stekpanna. Salta. Servera i en djup tallrik med tonfisken på toppen. Toppa med några myntablad.

    Dela det här receptet med dina vänner!