Halstrade pilgrimsmusslor med minibläckfiskar, majskolv basmatiris och currysmör

Halstrade pilgrimsmusslor med minibläckfiskar, majskolv basmatiris och currysmör

Ingredienser

4portioner

  • 8st
    pilgrimsmusslor
  • 12st
    minibläckfiskar
  • salt
  • 1msk
    olja
  • 1
    klick smör
  • 200g
    smör
  • 1
    gul lök
  • 1
    vitlök
  • 1msk
    curry
  • 1tsk
    gurkmeja
  • 1
    lime
  • 6st
    färska väl mogna tomater
  • 4dl
    basmatiris
  • 8dl
    vatten
  • 2msk
    salt
  • 2
    majskolvar
  • 100g
    smör
  • 1msk
    salt

Så lagar du

1. Koka upp vattnet till riset, salta och tillsätt väl sköljt ris. Koka på svag värme i ca 20 minuter utan lock tills att all vätska ångats bort.

2. Hacka lök och vitlök fint, och värm en kastrull på spisen. Fräs det i lite av smöret. Tillsätt currry och gurkmeja.

3. Tillsätt resten av smöret, och sänk värmen, låt smöret puttra i ca 5 minuter, och dra sedan åt sidan.

4. Pressa limen och tillsätt juicen i smöret.

5. Mixa tomaterna med en stavmixer och sila sedan genom en fimaskig sil.

6. Sila smöret genom en finmaskig sil och mixa ihop det med tomatjuicen precis innan servering.

7. Koka upp vattnet till majsen och tillsätt salt och smör. Skär majsen i två delar och lägg den i kokande vatten. Koka upp ordentligt, och koka i 10 minuter, låt sedan majsen svalna i sitt kokvatten.

8. Pilla bort muskeln från pilgrimsmusslorna och salta dem lätt. Värm en gjutjärnspanna på spisen.

9. Häll i lite olja och stek musslorna i ca 2 minuter, vänd dem och klicka i lite smör, stek dem i ca 2 minuter till och ös dem med smöret. Lyft dem och låt dem ligga vid sidan av spisen på en plåt med lite papper.

10. Lägg i bläckfiskarna i samma panna och stek dem i 3 minuter på hög värme.

11. Servera sedan skaldjuren med currysmör, ris och majskolvar.

Dela det här receptet med dina vänner!