Hängmörad högrev med grönpepparsås och grönsaker

Publicerat:
2016-05-25Tillagningstid:
Saftig högrev möter säsongens primörer och serveras med grönpepparsås och krispig persilja.
Ingredienser
2portioner
- 400ghängmörad högrev
- smör till stekning
- salt och peppar
- 2mskgrönpeppar i lag
- 3dlvispgrädde
- 1sttomat, delad
- 150gsockerärtor
- 50gpersilja
Så lagar du
1. Bryn köttet i rikligt med smör på hög värme tills det får fin yta, salta och peppra. Låt köttet vila i ugnen på 85° till en innertemp på 60-63°.
2. Häll grönpeppar i stekskyn från köttet och tillsätt grädden, låt såsen koka ihop.
3. Stek tomat och sockerärter i smör, salta och peppra, lyft ur pannan
4. Finhacka persilja och stek den krispig i smör.
5. Servera köttet tillsammans med grönsaker, slå över såsen och garnera med den stekta persiljan.