Härlig potatissallad med tysk korv

Ingredienser
4portioner
- 1kgfärskpotatis eller delikatesspotatis
- 3mskrapsolja
- 1mskflingsalt
- 1mskhackad rosmarin
- 250gkörsbärstomater
- 1nypa(or)strösocker
- 1rödlök
- 2dlcrème fraiche
- 2mskfinhackad persilja
- 150gfetaost
- 65gbabyspenat
- 12sttyska ”prins”-korvar
Så lagar du
- Tvätta och dela potatisen, lägg ut i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olja, salta och strö över rosmarin, blanda om.
- Lägg körsbärstomaterna vid ena sidan på plåten, strö över lite strösocker på dem.
- Rosta alltsammans mitt i ugnen ca 25 minuter, tills potatisen är mjuk och har fått fin färg. Ta ut tomaterna om det behövs.
- Tärna fetaosten och blanda med potatis, rostade tomater och spenat.
- Stek korv till de får en fin brun färg.
- Garnera potatisen med kryddgrönt och korv.
Dressing
- Finhacka rödlöken och rör ihop med crème fraiche och finhackad persilja.