Ratatouillepaj med squash och aubergine

Publicerat:
2016-03-30Tillagningstid:
Den här vegetariska smulpajen kan serveras som egen rätt på buffébordet eller som tillbehör till en kött- eller fiskbit.
Ingredienser
6portioner
Smuldeg
- 50gsmör
- 1dlvetemjöl
- 1dllagrad hårdost, riven
- 1dlsaltade cashewnötter, hackade
Fyllning
- 1stgul lök, hackad
- 2stvitlöksklyftor, hackade
- ½stchili (spansk peppar), urkärnad och hackad
- 1staubergine
- 1stsquash
- 1burk(ar)körsbärstomater, 400 g
- 1-2tsktorkad timjan
- 1dlurkärnade svarta oliver
- 120gmozzarella (eller din favoritost)
- salt, en nypa socker, svartpeppar och olivolja till stekning
Så lagar du
1. Gör fyllningen: hacka lök, vitlöksklyftor och chili. Hacka auberginen och squashen i bitar, cirka 2x2 centimeter. Ställ fyllningen åt sidan.
2. Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop samtliga ingredienser till smuldegen, ställ åt sidan.
3. Fortsätt med fyllningen: Fräs lök, vitlök och chili i olja, tillsätt aubergine och squash, stek ett par minuter. Häll i tomater, skölj ur burken med lite vatten och häll det i grytan tillsammans med timjan. Koka ihop i ca 10 minuter. Lägg i oliver, smaka av med salt, peppar och socker.
4. Fördela fyllningen i botten av sex portionsformar, lägg i ost och strö degen ovanpå. Grädda mitt i ugnen tills de är gyllene – det tar ca 20 minuter.
Servera gärna örtfluff med färskost till.