Hassel- och valnötskakor

Publicerat:
2014-11-26Tillagningstid:
Goda möra och lättgjorda kakor som innehåller både valnötter och hasselnötter. Nötterna rostas först för att kakorna ska få extra god smak.
Ingredienser
50portioner
- 50ghasselnötter (drygt 1 dl)
- 50gvalnötter (ca 1 dl)
- 1 ½dlströsocker
- 4dlvetemjöl, 240 g
- 200gsmör
Garnering
- valnötter och hasselnötter
- florsocker
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rosta nötterna i en medelvarm torr stekpanna. Ta upp hasselnötterna och gnugga av skalen i en handduk.
3. Hacka nötterna ganska fint tillsammans med sockret i matberedare. Tillsätt vetemjöl och smöret i bitar. Kör snabbt ihop till en deg. Dela degen i bitar. Rulla till längder. Skär dem i bitar och rulla till kulor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Tryck i en bit valnöt eller hasselnöt.
4. Grädda mitt i ugnen cirka 12 minuter tills de börjar få färg. Pudra med florsocker före servering.