Ingredienser
4portioner
- 1 1/2 dlmjölk
- 3/4 dlströbröd
- 600gsej- eller koljafilé
- 1 1/2 tsksalt
- 1krmnymald peppar
- 1stägg
- 1stliten finriven gul lök
smör till stekning
Örtsås:
- 2dlturkisk yoghurt
- 2tskdijonsenap
- 3mskörtkryddor provencale
- 1krmsalt
lite nymald peppar
Tillbehör:
Kokt potatis
- 1påse(ar)blandad sallad
- 1ask(ar)cocktailtomter, 250 g
- 100gharicots verts
- 1 stcitron i klyftor
Så lagar du
1. Koka potatisen och bönorna. Förbered salladen och blanda sedan med de kokta bönorna.
2. Örtsås: Blanda yoghurten med senap och kryddor. Smaka av med salt och peppar.
3. Blanda mjölken med ströbröd och låt svälla 5 min.
4. Finfördela fisken i matberedare tillsammans med salt och peppar. Tillsätt löken, ströbrödet och ägget. Kör till en smet.
5. Forma 8 biffar med vattensköljda händer, stek dem i smör några minuter på båda sidor.
6. Servera med dem varma med potatis, sallad, citronklyftor och örtsås.