Havets biffar med örtsås

Havets biffar med örtsås

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 1 1/2 dl
    mjölk
  • 3/4 dl
    ströbröd
  • 600g
    sej- eller koljafilé
  • 1 1/2 tsk
    salt
  • 1krm
    nymald peppar
  • 1st
    ägg
  • 1st
    liten finriven gul lök

smör till stekning

    Örtsås:

    • 2dl
      turkisk yoghurt
    • 2tsk
      dijonsenap
    • 3msk
      örtkryddor provencale
    • 1krm
      salt

    lite nymald peppar

      Tillbehör:

        Kokt potatis

        • 1påse(ar)
          blandad sallad
        • 1ask(ar)
          cocktailtomter, 250 g
        • 100g
          haricots verts
        • 1 st
          citron i klyftor

        Så lagar du

        1. Koka potatisen och bönorna. Förbered salladen och blanda sedan med de kokta bönorna.

        2. Örtsås: Blanda yoghurten med senap och kryddor. Smaka av med salt och peppar.

        3. Blanda mjölken med ströbröd och låt svälla 5 min.

        4. Finfördela fisken i matberedare tillsammans med salt och peppar. Tillsätt löken, ströbrödet och ägget. Kör till en smet.

        5. Forma 8 biffar med vattensköljda händer, stek dem i smör några minuter på båda sidor.

        6. Servera med dem varma med potatis, sallad, citronklyftor och örtsås.

        Dela det här receptet med dina vänner!