Havrecrunch-bars

Publicerat:
2016-04-22Tillagningstid:
Egengjorda powerbars är perfekta när orken tryter och sötsuget tilltar. Ät efter träningen eller bara till kvällskaffet. Det bästa av allt är att de passar både stora som små.
Ingredienser
- 4 dlhavregryn (135 g)
- ½dlsolrosfrön (35 g)
- 1dlkokos (50 g)
- 10sttorkade katrinplommon (100 g)
- 1½dlrussin (100 g)
- 30gmörk choklad (70-85%)
- ½dlkakaobitar, nibs (20 g)
- 2 ½mskhonung (15 g)
- 2mskvatten
Så lagar du
Receptet räcker till 5 stora bars.
1. Rosta havregryn, solrosfrön och kokos i ugnen till en gyllenbrun färg.
2. Dela torkade plommon i bitar och blanda med russin.
3. Häll hett vatten över dem och tillsätt honung. Mixa till en slät smet med stavmixer.
4. Finhacka mörk choklad och blanda ner den och kakaobitar. Rör samman alla ingredienser och tryck ut på bakplåtspapper.
5. Låt stelna i kyl en timme och skär sedan i jämna bitar.