Havreflarn med vaniljgrädde och bär

Publicerat:
2016-08-04Tillagningstid:
Lättlagat och somrigt i kubik.
Ingredienser
8portioner
Havreflarnsbotten
- 100gsmör
- 2dlhavregryn
- 1dlsocker
- 1msksirap
- 1dlvetemjöl
- 1tskbakpulver
Vaniljgrädde
- 2dlgrädde
- 2äggulor
- 2mskflorsocker
- 1mskvaniljsocker
- 1literblandade färska bär
Så lagar du
1. Värm ugnen till 200°. Smält smöret i en kastrull, tag bort kastrullen från plattan och och rör ned havregryn, socker, sirap och vetemjöl blandat med bakpulver.
2. Lägg bakplåtspapper i en form med löstagbar botten och tryck ut degen i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter. Tag ut och låt flarnet svalna.
3. Vaniljgrädde: Vispa äggulor med florsocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa grädden i en annan bunke och blanda sedan ned i äggsmeten. Lägg flarnet på ett tårtfat, toppa med vaniljgrädden och färska bär.
Dryckestips
Nederburg Noble Late Harvest 2014, Sydafrika
Nr 2741, 85 kronor (37,5 cl)