Havrevåfflor

Publicerat:
2018-02-02Tillagningstid:
Ingredienser
6portioner
- 100gsmör
- 2dlskrädmjöl (rostat havremjöl)
- 1dlvetemjöl
- 1tskbakpulver
- 2ägg
- 2½dlmjölk
- 2½dlvichyvatten
Tillbehör
- grädde och hjortronsylt, eller något annat du gillar
Så lagar du
1. Smält smöret, låt svalna.
2. Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke.
3. Vispa upp ägg och mjölk. Vispa ner de torra ingredienserna, sikta gärna ner dem. Vispa till en slät smet.
4. Tillsätt smör och vatten. Låt stå och dra en stund.
5. Pensla laggen med smör. Provgrädda en våffla och korrigera smeten med mer mjöl om den är för lös.
Tips
Du kan även smaksätta smeten med t ex rivet apelsinskal för apelsinvåfflor.