Havrevåfflor

Havrevåfflor med hjortron i bakgrunden.

Publicerat:

Tillagningstid:

Supergoda våfflor med smak av rostad havre. Servera med söta eller salta tillbehör efter din egen smak och fantasi.

Ingredienser

6portioner

  • 100g
    smör
  • 2dl
    skrädmjöl (rostat havremjöl)
  • 1dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    bakpulver
  • 2
    ägg
  • 2½dl
    mjölk
  • 2½dl
    vichyvatten

Tillbehör

  • grädde och hjortronsylt, eller något annat du gillar

Så lagar du

1. Smält smöret, låt svalna.

2. Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke.

3. Vispa upp ägg och mjölk. Vispa ner de torra ingredienserna, sikta gärna ner dem. Vispa till en slät smet.

4. Tillsätt smör och vatten. Låt stå och dra en stund.

5. Pensla laggen med smör. Provgrädda en våffla och korrigera smeten med mer mjöl om den är för lös.

Tips

Du kan även smaksätta smeten med t ex rivet apelsinskal för apelsinvåfflor.

Dela det här receptet med dina vänner!