Havsabborre med tahinisås och tomatsallad i rulle

Publicerat:
2021-01-11Fantastisk fiskwrap från Tareq Taylors matresa!
Ingredienser
4portioner
- 4stfiléer havsabborre med skinn (skall vara fjällad)
- 4msktahini
- 2stcitroner
- 1 stgrön chili, hackad
- ½dlhackad persilja
- ½dlhackad mynta
- ½dlhackad koriander (valfritt)
- 4sttomater
- 1-2stsalladslökar
- 2tsksumac
- 2mskolivolja
- 1mskvinäger
- efter smaksalt
- efter smakpeppar
- 4ststora, platta, mjuka bröd (pita)
Så lagar du
1. Gnid in skinnsidan på fisken med salt och lägg den på en tallrik att ”vila” ca fem minuter.
2. Häll lite olivolja på skinnet och gnid in oljan ordentligt. Hetta upp en stekpanna väl och lägg i fisken med skinnet nedåt. Stek fisken klar utan att vända på den.
3. Blanda samman tahini, citronsaft, chili, persilja och mynta till en sås. Smaka av med salt.
4. Skär tomat i tunna klyftor och strimla löken. Blanda samman med sumac, olivolja, vinäger, salt och peppar.
5. Lägg ett platt bröd på en skärbräda. Toppa med tahinisås, sallad och slutligen den stekta fisken. Rulla samman till en rulle. Servera genast.