Havskräftor på två vis

Ingredienser
4 - 6portioner
Havskräftor med vintersallad
- 1-2 sthavskräftor per person
- ½stgul urkärnad paprika
- ½ströd urkärnad paprika
- ¼stradicciosalladshuvud
- 2stfina bladselleristjälkar
- 1stliten knippa bladpersilja
- ½dlolivolja
- skal och saft från 1 citron
- salt och peppar
Gratinerade havskräftor
- 1-2 sthavskräftor per person
- 100grumsvarmt smör
- 2tskfinhackad färsk salvia
- 1stfinhackad vitlöksklyfta
- ½tsksalt
- Skal och saft av 1 lime
- Några matskedar ströbröd eller panko
Så lagar du
Havskräftor med vintersallad
1. Hacka paprika, sallad, selleri och persilja mycket smått. Blanda med olivolja och citron. Smaka av med salt och peppar.
2. Klyv havskräftorna på hälften och lägg dem med snittsidan på förrättstallrikar.
3. Ös salladen över kräftorna och garnera gärna med extra salladsblad och persilja.
Gratinerade havskräftor
1. Sätt ugnen på 275 grader.
2. Klyv havskräftorna på hälften och lägg dem med snittsidan uppåt på en plåt.
3. Rör ihop smör med salvia, vitlök, salt, limeskal och limesaft. Bred försiktigt kryddsmöret på havskräftorna, strö över lite ströbröd eller panko.
4. Gratinera kräftorna i övre delen av ugnen i 5 minuter. Serveras genast med ett gott vitt bröd till.