Hawaiiburgers med chipotle och ananassalsa

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 500ggrovmalen nötfärs av god kvalitet
- 1-1 1/2tskchipotlepasta
- Salt och grovmalen svartpeppar
Ananassalsa:
- 250gfärsk ananas (utan skal)
- 1strödlök
- 1/2urkärnad röd chili, t ex spansk peppar
- 1/2dlchilisås (typ chiliketchup)
- 1/2dlketchup
- 1dlhackad koriander
- salt och grovmalen svartpeppar
Till servering:
- hamburgerbröd
- skivad avokado
- strimlad rödlök
- valfri sallad
Så lagar du
Börja med ananassalsan. Skär ananasen i små tärningar. Finhacka rödlök och chili. Blanda samman med ananas, ketchup, chilisås, koriander och smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå i cirkaa 20 minuter, gärna längre.
Blanda chipotlepasta och nötfärs till en smidig smet och krydda med salt och svartpeppar. Stek en liten bit för provsmakning och krydda eventuellt med mer salt och svartpeppar. Forma smeten till tunna hamburgare. Grilla dem i 2-3 minuter på varje sida och lägg ihop dem mellan rostade hamburgerbröd med skivad avokado, riven sallad, strimlad rödlök och ananassalsa. Servera genast tillsammans med frasig potatis och asian slaw.