Hawaiiburgers med chipotle och ananassalsa

Hawaiiburgers med chipotle och ananassalsa

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    grovmalen nötfärs av god kvalitet
  • 1-1 1/2tsk
    chipotlepasta
  • Salt och grovmalen svartpeppar

Ananassalsa:

  • 250g
    färsk ananas (utan skal)
  • 1st
    rödlök
  • 1/2
    urkärnad röd chili, t ex spansk peppar
  • 1/2dl
    chilisås (typ chiliketchup)
  • 1/2dl
    ketchup
  • 1dl
    hackad koriander
  • salt och grovmalen svartpeppar

Till servering:

  • hamburgerbröd
  • skivad avokado
  • strimlad rödlök
  • valfri sallad

Så lagar du

Börja med ananassalsan. Skär ananasen i små tärningar. Finhacka rödlök och chili. Blanda samman med ananas, ketchup, chilisås, koriander och smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå i cirkaa 20 minuter, gärna längre.

Blanda chipotlepasta och nötfärs till en smidig smet och krydda med salt och svartpeppar. Stek en liten bit för provsmakning och krydda eventuellt med mer salt och svartpeppar. Forma smeten till tunna hamburgare. Grilla dem i 2-3 minuter på varje sida och lägg ihop dem mellan rostade hamburgerbröd med skivad avokado, riven sallad, strimlad rödlök och ananassalsa. Servera genast tillsammans med frasig potatis och asian slaw.

Dela det här receptet med dina vänner!