Hel grillad vårkyckling och potatissallad med grillad lök och sparris

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 400gfärskpotatis
- 2mskgräddfil
- 1tsksalt
- 1dlnässlor
- 8sparrisar
- 4buntlökar
- 4vårkycklingar eller 2 halverade hela vanliga kycklingar
- olivolja
- juice från en citron
- salt & peppar
Så lagar du
Tänd grillen.
Koka potatisen i en stor gryta med mycket vatten och rikligt med salt. Låt potatisen svalna till rumstemperatur. Blanda potatisen med gräddfil och salt.
Blanda olivolja, citronjuice, salt och peppar och pensla på kycklingen ordentligt.
När glöden är bra lägg på kycklingen på grillen och lägg på locket. Låt grilla färdigt i ca 30 minuter. (Om man har ont om tid kan man först ge kycklingen färg och därefter köra klar den i ugnen på 150 grader tills innertemperaturen är 85 grader.)
När kycklingen är klar grilla då grönsakerna. I det här receptet använde jag mig av sparris och lök, men det går bra att använda i stort sett vilka hårda grönsaker som helst.
Lägg upp potatisen på ett fat och toppa med de grillade grönsakerna, nässlor och eventuellt lite hackad ramslök eller vitlök. Servera till den grillade kycklingen.