Hel rostad purjolök ”chimi churri”

Hel rostad purjolök ”chimi churri”

Publicerat:

Tillagningstid:

Chimi churri är en smakrik marinad som passar till mycket. Serverad till helbakad purjolök blir smakupplevelsen komplett.

Ingredienser

  • 3st
    purjolökar
  • 2dl
    hackad bladpersilja
  • ½dl
    hackad mynta
  • 1dl
    finhackad purjolöksblast
  • 1st
    vitlöksklyfta, hackad
  • 1st
    grön chili, hackad
  • 1msk
    malen koriander
  • 1tsk
    torkad oregano
  • 2krm
    malen spiskummin
  • 2msk
    champagnevinäger
  • 3msk
    vatten
  • 1dl
    olivolja
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

1. Rosta purjolöken hel i ugn på 180°C, till en innertemperatur på 95°C.

2. Tag ut och låt svalna. Tag av yttersta lagret och skär i grova bitar.

3. Blanda persilja, mynta, purjolöksblast, chili, vitlök, kryddor, vinäger, vatten och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar. Slå delar av dressingen över löken och servera direkt.

Dela det här receptet med dina vänner!