Hel rostad purjolök ”chimi churri”

Publicerat:
2016-09-12Tillagningstid:
Chimi churri är en smakrik marinad som passar till mycket. Serverad till helbakad purjolök blir smakupplevelsen komplett.
Ingredienser
- 3stpurjolökar
- 2dlhackad bladpersilja
- ½dlhackad mynta
- 1dlfinhackad purjolöksblast
- 1stvitlöksklyfta, hackad
- 1stgrön chili, hackad
- 1mskmalen koriander
- 1tsktorkad oregano
- 2krmmalen spiskummin
- 2mskchampagnevinäger
- 3mskvatten
- 1dlolivolja
- salt och svartpeppar
Så lagar du
1. Rosta purjolöken hel i ugn på 180°C, till en innertemperatur på 95°C.
2. Tag ut och låt svalna. Tag av yttersta lagret och skär i grova bitar.
3. Blanda persilja, mynta, purjolöksblast, chili, vitlök, kryddor, vinäger, vatten och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar. Slå delar av dressingen över löken och servera direkt.