Helgrillat lamm

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
En smakrik och god marinad som gör lammet härligt gott med smak av färska kryddor och chili.
Ingredienser
20 - 30portioner
Marinad
- 1literliter rödvin
- ½litermatolja
- ½litervatten
- Grovhacka och lägg i marinaden:
- 1stvitlök
- 10stfärska chilifrukter
- 2knippa(or)persilja
- 4knippa(or)vårlök
- 6stlime (pressa ur saften i marinaden först)
- 1knippa(or)rosmarin
- svartpeppar och salt
Så lagar du
1. Pensla lammet rikligt med marinaden lägg det i en svart sopsäck och låt ligga svalt över natten.
Grilldagen
2. Spänn upp lammet på grillställningen och helgrilla det på den roterande grillställningen.
3. Pensla lammet med överbliven marinad då och då under hela grillningen.
4. Grilla cirka 1 timme per kilo. Om lammets tunnaste delar, typ revbenen blir brända, vira in dessa delar i ugnsfolie. Lammet är klart då baklåren, som är tjockast, är klara. (svagt rosa)
Servera med olika tillbehör och såser.