Helkokt kyckling med curry och grönsakssås

Helkokt kyckling med curry och grönsakssås

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 1,5+kg
    kyckling
  • 1st
    morot
  • 1st
    lök
  • 10st
    vitpepparkorn
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1/2tsk
    timjan

Currysås

  • 5dl
    kycklingbuljong
  • 2st
    små gula lökar
  • 1st
    morot
  • 1/2st
    äpple
  • 1/4st
    blekselleri
  • 1/2st
    fänkål
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 2 cm
    ingefära
  • 1msk
    rapsolja
  • maizena
  • 2tsk
    curry
  • 2tsk
    soja
  • 8droppe(ar)
    sesamolja
  • 1st
    röd chili

Så lagar du

Koka upp cirka 3 liter vatten. Salta och lägg i grönsakerna och kycklingen. Låt koka försiktigt i cirka 45 min. Skär i lårets tjockaste del om du är osäker.

Gör såsen under tiden. Fräs ihop grönsakerna tills de är lätt brynta. Häll i curryn och fräs ytterligare en min. Häll på kycklingbuljongen och reducera ett par minuter på högsta värme. Smaka av med soja och red av med maizena. Droppa i sesamolja.

Skär kycklingen i bitar och servera med currysåsen. Garnera gärna med färsk koriander

Dela det här receptet med dina vänner!