Helkokt kyckling med curry och grönsakssås

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1,5+kgkyckling
- 1stmorot
- 1stlök
- 10stvitpepparkorn
- 2stvitlöksklyftor
- 1/2tsktimjan
Currysås
- 5dlkycklingbuljong
- 2stsmå gula lökar
- 1stmorot
- 1/2stäpple
- 1/4stblekselleri
- 1/2stfänkål
- 2stvitlöksklyftor
- 2 cmingefära
- 1mskrapsolja
- maizena
- 2tskcurry
- 2tsksoja
- 8droppe(ar)sesamolja
- 1ströd chili
Så lagar du
Koka upp cirka 3 liter vatten. Salta och lägg i grönsakerna och kycklingen. Låt koka försiktigt i cirka 45 min. Skär i lårets tjockaste del om du är osäker.
Gör såsen under tiden. Fräs ihop grönsakerna tills de är lätt brynta. Häll i curryn och fräs ytterligare en min. Häll på kycklingbuljongen och reducera ett par minuter på högsta värme. Smaka av med soja och red av med maizena. Droppa i sesamolja.
Skär kycklingen i bitar och servera med currysåsen. Garnera gärna med färsk koriander