Helrökt gös med inlagd gurka och äpple i gräddfil

Publicerat:
2017-03-23Tillagningstid:
Filip Langhoffs snabbgrillade förrätt där gösen får en fin röksmak av halm och fräsch syra av inlagd gurka och en gräddfilssås med äpplen.
Ingredienser
4portioner
- 1fjällad gös (700 gram)
- 1litersaltlag 10 %
- halm eller hö
Gurksallad
- 4frilansgurkor
- 1msksalt
- 1tsksocker
- 2mskäppelcidervinäger
Gräddfil med äpple
- 2dlgräddfil
- 1äpple
- dill
- salt
- citron
Så lagar du
Rökt hel gös
1. Salta gösen i saltlagen (10%) i en timme.
2. Rulla in fisken i fuktig halm och bind upp den med ett snöre.
3. Lägg den på grillen och grilla på medelstark värme cirka fyra minuter på varje sida under lock. Fisken är klar när innertemperaturen når 45 grader.
Gurksallad
1. Skiva gurkan. Lägg på salt, socker och vinäger. Marinera i 20 minuter.
Gräddfil med äppel
1. Tärna äppel och hacka dill. Blanda i gräddfilen och smaka av med salt och citron.