Helrökt gös med inlagd gurka och äpple i gräddfil

Rökt gös med inlagd gurka och gräddfil med äpple.

    Publicerat:

    Tillagningstid:

    Filip Langhoffs snabbgrillade förrätt där gösen får en fin röksmak av halm och fräsch syra av inlagd gurka och en gräddfilssås med äpplen.

    Ingredienser

    4portioner

    • 1
      fjällad gös (700 gram)
    • 1liter
      saltlag 10 %
    • halm eller hö

    Gurksallad

    • 4
      frilansgurkor
    • 1msk
      salt
    • 1tsk
      socker
    • 2msk
      äppelcidervinäger

    Gräddfil med äpple

    • 2dl
      gräddfil
    • 1
      äpple
    • dill
    • salt
    • citron

    Så lagar du

    Rökt hel gös

    1. Salta gösen i saltlagen (10%) i en timme.

    2. Rulla in fisken i fuktig halm och bind upp den med ett snöre.

    3. Lägg den på grillen och grilla på medelstark värme cirka fyra minuter på varje sida under lock. Fisken är klar när innertemperaturen når 45 grader.

    Gurksallad

    1. Skiva gurkan. Lägg på salt, socker och vinäger. Marinera i 20 minuter.

    Gräddfil med äppel

    1. Tärna äppel och hacka dill. Blanda i gräddfilen och smaka av med salt och citron.

    Dela det här receptet med dina vänner!