Helstekt biffrad med vitlök och salvia

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

8portioner

  • 1,3kg
    hel biffrad
  • 2msk
    olivolja
  • 3tsk
    torkad salvia
  • salt och peppar
  • 2msk
    fransk senap
  • 1
    hel vitlök

Så lagar du

Sätt ugnen på 125 grader.

Gnid in köttet med salt, peppar och salvia.

Skala vitlöken.

Bryn köttet runt om i olivolja tillsammans med vitlöksklyftorna.

Lägg köttet tillsammans med vitlöken i en ugnsfastform och bred på senap.

Stick i en stektermometer.

Stek köttet så att innertemperaturen är 55 grader.

Då får du en rosastekt och saftig biff.

Låt köttet ligga och vila ca 20 min innan du skär upp det.

<b>Tips!</b>

Stek köttet och gör salladen dagen innan.

Dubbla gärna receptet och bjud till vårkalas.

Dela det här receptet med dina vänner!