Helstekt röding med messmör och mandelpotatis

Helstekt röding med messmör och mandelpotatis

Ingredienser

5portioner

  • 1/2kg
    mandelpotatis
  • 4st
    hela, rensade rödingar
  • dill
  • 2tsk
    vetemjöl
  • 1msk
    smör
  • gräslök
  • salt och peppar

Sås

  • 2dl
    grädde, eller mellangrädde
  • 2msk
    messmör
  • salt och peppar
  • dill
  • gräslök

Så lagar du

Koka upp vattnet. Sänk värmen, lägg i potatisen och låt sjuda i ungefär 15-20 minuter beroende på storlek.

Fyll fisken med dill. Salta både på insidan och utsidan. Vänd fisken i mjöl. Bryn smör och stek fisken i stekpanna i ungefär två minuter på båda sidor. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg fisken på ett ugnsfast fat och ställ in mitt i ugnen i ungefär tio minuter, eller tills köttet släpper från benet.

Sås
Blanda grädde och messmör i pannan som du stekt fisken i (skölj inte ur pannan efter stekning). Salta och peppra efter smak. Låt koka upp. Tillsätt färska örter i slutfasen (t.ex. dill och gräslök).

Lägg upp fisken och mandelpotatisen på fat och servera såsen vid sidan om fisken. Garnera med grovhackad dill och gräslök.

Dela det här receptet med dina vänner!