Ingredienser
5portioner
- 1/2kgmandelpotatis
- 4sthela, rensade rödingar
- dill
- 2tskvetemjöl
- 1msksmör
- gräslök
- salt och peppar
Sås
- 2dlgrädde, eller mellangrädde
- 2mskmessmör
- salt och peppar
- dill
- gräslök
Så lagar du
Koka upp vattnet. Sänk värmen, lägg i potatisen och låt sjuda i ungefär 15-20 minuter beroende på storlek.
Fyll fisken med dill. Salta både på insidan och utsidan. Vänd fisken i mjöl. Bryn smör och stek fisken i stekpanna i ungefär två minuter på båda sidor. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg fisken på ett ugnsfast fat och ställ in mitt i ugnen i ungefär tio minuter, eller tills köttet släpper från benet.
Sås
Blanda grädde och messmör i pannan som du stekt fisken i (skölj inte ur pannan efter stekning). Salta och peppra efter smak. Låt koka upp. Tillsätt färska örter i slutfasen (t.ex. dill och gräslök).
Lägg upp fisken och mandelpotatisen på fat och servera såsen vid sidan om fisken. Garnera med grovhackad dill och gräslök.