Helstekt rödtunga

Publicerat:
2021-08-25Jag gillar att vända och steka fisk i majsmjöl, dels för att det blir en krispig gyllengul yta, men det funkar också om du äter glutenfritt. Har du inte majsmjöl så använd vanligt mjöl eller majsstärkelse.
Ingredienser
4portioner
- 1rödtunga
- ½dlmajsmjöl
- 2mskskirat smör
- 1tsksalt
- 2krmvitpeppar
Så lagar du
- Salta och peppra fisken och låt ligga i några minuter. Du kan lägga fisken i en saltlag också (se piggvar-recept, men byt ut mjölken till vatten)
- Vänd fisken i mjölet och klappa fast mjölet.
- Stek fisken på medeltemperatur i det skirade smöret.
- Servera med nykokt potatis, microgreens och sås.
Tips
Servera inte en ”platt” sås till platta fiskar.
Prova gärna min mousselinesås med lingon, smörade skaldjursfond eller dillsmör med kol. Såserna är smakrika och spelar en viktig roll för att lyfta den platta fiskens smaker.