Helt speltvete och oxe i gryta

Publicerat:
2017-05-05Tillagningstid:
Oxsvans är en ingrediens med mycket smak och i Filip Langhoffs långkokta gryta kommer den till sin rätt tillsammans med helt speltvete, vitt vin och rotfrukter.
Ingredienser
4portioner
- 1kgoxsvans
- 1literköttbuljong
- 4dlvitt vin
- 3lökar
- 2klyfta(or)vitlök
- 5stenbär
- 5palsternackor
- örter
- 2dlhelt speltvete
- 5dlvatten
- 2dlvitt vin
Så lagar du
1. Bryn oxsvansarna i stekpannan i rybsolja så att de får färg och lägg dem i en tryckkokare.
2. Stek snabbt en halv grovt strimlad lök och vitlöken.
3. Lägg allting i tryckkokaren (vatten, köttbuljong, 2–5 dl vin, örter och löken med vitlök). Koka i cirka 90 minuter.
4. Tärna palsternackan (med skalet) och tärna resten av löken. Fräs löken i en gryta med olja och socker för att karamellisera den.
5. Lägg i palsternackan. Häll på 2 dl vitt vin och låt koka en stund.
6. Riv köttet av de kokta oxsvansarna och lägg dem i grytan. Häll i buljongen från tryckkokaren.
7. Koka det hela vetet i vatten och vitt vin enligt anvisningarna på paketet. Blanda sedan ner det i grytan.
8. Smaka av med salt och peppar samt hackade örter.