Hemgjord crème fraiche

Publicerat:
2016-05-04Paul Svensson visar hur gott och busenkelt du snor ihop din egen crème fraiche. Dessutom bjuder han på tre utsökta grillsåser.
Ingredienser
Crème fraiche
- 1litergrädde (pastöriserad)
- 2msksurmjölk
Bearnaisesmak till grillat kött
- 1dlhemgjord crème fraiche
- ½gul lök
- ½dlvinäger
- ½dlvatten
- 1kruk(or)dragon, finhackad
- 1kruk(or)persilja, finhackad
- salt och peppar
Äpple och pepparrot till grillad fisk
- 1dlhemgjord crème fraiche
- ¾dlrivet äpple
- ¾dlriven pepparrot
- salt och peppar
Citron till grillade grönsaker
- 1dlhemgjord crème fraiche
- 1stcitron, zest och hälften av fruktköttet
- ½msksocker
Så lagar du
Crème fraiche
1. Blanda och låt stå framme i rumstemperatur i två dygn.
Bearnaisesmak till grillat kött
1. Koka löken mjuk i vinäger och vatten. Låt kallna innan övriga ingredienser blandas i.
Äpple och pepparrot till grillad fisk
1. Blanda alla ingredienser.
Citron till grillade grönsaker
1. Blanda alla ingredienser.