Hemgjord fiskkrydda

Publicerat:
2019-10-30Tillagningstid:
Spännande kryddmix med skinn av torsk och härliga örter. Prova att använda rökt skinn för en rökig ton på kryddmixen.
Ingredienser
4portioner
- 50gskinn av torsk
- ½citron, skalet
- 1mskdill, torkad
- 1mskgräslök, torkad
- 1krmrosépeppar
- 1tskdragon
- 1mskvitlökspulver
- 1tskkoriander, torkad
- 1krmpaprika, pulver
- 1tskråsocker
- 1tskvitpeppar, krossad
- 1msksalt
Så lagar du
1. Salta skinnet på båda sidor och låt ligga i några minuter.
2. Torka av skinnet och citronen lätt, lägg på ugnsgallret och låt torka på 100 grader.
3. Ta ut skinnet och lägg ner det i en mortel eller mixer. Krossa till ett grövre pulver.