Hemgjord pasta

Citron, ägg, smör, mjöl, vanilj, vaniljstång

Publicerat:

Tillagningstid:

Prova laga din egna pasta. Det går även bra att ta enbart vetemjöl, men durumvetet har extra god smak och egenskaper som passar i pasta.

Ingredienser

4portioner

  • 200g
    vetemjöl
  • 200g
    durumvetemjöl
  • 1tsk
    salt
  • 4
    stora ägg

Så lagar du

1. Blanda mjölsorterna och salt i matberedare.

2. Tillsätt äggen och kör snabbt ihop till en deg. Låt den gärna vila en stund i plastpåse.

3. Dela den i bitar och kavla på mjölat bord ut till tunn deg eller kavla i pastamaskin. Börja då med att kavla tjockt och kavla flera gånger och gå stegvis till den är tunn. Gör fettuccine eller använd degen till lasagne eller fylld pasta.

Dela det här receptet med dina vänner!