Hemgjorda chicken nuggets

Publicerat:
2022-11-11Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 500ginnerfilé av kyckling
- 1tsksalt
- ½tsknymalen svartpeppar
- 4dlfilmjölk
- 4dlrismjöl
- 1msklökpulver
- 1mskkoriander, malen
- 1mskspiskummin, malen
- 1äggvita
- 2literfrityrolja
Så lagar du
1. Dela kycklingbitarna en gång på mitten så att de blir ca 2 cm stora, blir de större och tjockare kan de blir svåra att få genomlagade utan att paneringen bränns.
2. Blanda noga med hälften av filmjölken i en plastpåse, förslut och låt sedan marinera i kylskåpet i minst 1 timme, gärna över natten. Detta gör kycklingen extra mör.
3. Ta upp kycklingen, låt rinna av och klappa lite torrare med hushållspapper. Krydda kycklingen med salt och peppar.
4. Hetta upp frityroljan i en stor kastrull tills oljan har en temperatur på 170–180 grader.
5. Stäng av fläkten. Se till att ha kastrullocket nära till hands utifall att oljan fattar eld. Lägg då genast på locket och stäng av plattan. Kontrollera temperaturen med kökstermometer eller genom att lägga ner en liten bit vitt bröd. När det blir gyllenbrunt på ca 30 sekunder är oljan tillräckligt varm.
6. Blanda rismjöl, 1 nypa salt, lökpulver, koriander och spiskummin.
7. Vispa äggvitan till ett fast skum och blanda med resten av filmjölken. Doppa varje kycklingbit i filmjölksblandningen och vänd dem sedan i mjölet. Se till att varje kycklingbit blir helt täckt. Fritera ca 8 bitar åt gången i den heta oljan tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper och servera nyfriterade.
Tips
Förbered gärna på morgonen för att tillaga och servera på kvällen. Ha inte för hög värme på oljan för då är risken att paneringen blir gyllenbrun innan kycklingen är genomlagad.