Het morotssoppa med räkor och varmt ostbröd

Het morotssoppa med räkor och varmt ostbröd

Ingredienser

4portioner

  • 600 g
    morötter, i bitar
  • 1st
    gul lök, hackad
  • 1st
    vitlöksklyfta, hackad
  • 1st
    liten bit ingefära, färsk, hackad
  • 1-2 tsk
    röd currypasta, färdig på burk
  • 1st
    höns- eller grönsaksbuljongtärning
  • 1burk(ar)
    kokosmjölk, 400 g
  • 8dl
    vatten
  • ¼st
    purjolök, strimlad
  • 150g
    räkor, skalade
  • 1dl
    rostade, salta cashewnötter
  • 1st
    lime
  • salt, rapsolja till stekning

Varma ostbröd

  • 4st
    pitabröd
  • 125g
    lagrad hårdost, riven

Så lagar du

1. Fräs morötter, lök, vitlök, ingefära och currypasta i olja utan att det får färg.

2. Tillsätt buljong, kokosmjölk och vatten. Koka 15 minuter, gör ostbröd (nedan) under tiden.

3. Mixa soppan, lägg i purjolök och smaka av med pressad lime och salt. Toppa soppan med räkor och nötter.

4. Dela bröden på hälften och servera till.

Varma ostbröd

1. Snitta upp bröden längst med en sida. Lägg i ost och stek i lite smör i stekpanna tills osten smält och bröden fått en gyllene färg på bägge sidor.

Dela det här receptet med dina vänner!