Het morotssoppa med räkor och varmt ostbröd

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 600 gmorötter, i bitar
- 1stgul lök, hackad
- 1stvitlöksklyfta, hackad
- 1stliten bit ingefära, färsk, hackad
- 1-2 tskröd currypasta, färdig på burk
- 1sthöns- eller grönsaksbuljongtärning
- 1burk(ar)kokosmjölk, 400 g
- 8dlvatten
- ¼stpurjolök, strimlad
- 150gräkor, skalade
- 1dlrostade, salta cashewnötter
- 1stlime
- salt, rapsolja till stekning
Varma ostbröd
- 4stpitabröd
- 125glagrad hårdost, riven
Så lagar du
1. Fräs morötter, lök, vitlök, ingefära och currypasta i olja utan att det får färg.
2. Tillsätt buljong, kokosmjölk och vatten. Koka 15 minuter, gör ostbröd (nedan) under tiden.
3. Mixa soppan, lägg i purjolök och smaka av med pressad lime och salt. Toppa soppan med räkor och nötter.
4. Dela bröden på hälften och servera till.
Varma ostbröd
1. Snitta upp bröden längst med en sida. Lägg i ost och stek i lite smör i stekpanna tills osten smält och bröden fått en gyllene färg på bägge sidor.