Het svamp och chilipasta med färsk spenat och tofu och mangoyoghurt

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Veganskt: Använd havreyoghurt.
Glutenfritt: Använd bönpasta.
Ingredienser
4portioner
- 350gpasta (eller bönpasta)
- 200gshitakesvamp
- 4cmröd chili
- 4klyfta(or)vitlök
- 1dlmatolja
- 4msksoja
- 350gfast tofu
- 100gfärsk spenat
- 4mskyoghurt (eller havreyoghurt)
- 1stmango
salt och nymalen vitpeppar
Så lagar du
1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten, koka pastan enligt instruktioner i paketet.
2. Skala vitlöken och ta bort kärnorna från chilin, mixa sedan med matoljan.
3. Ansa och skär ner svampen i mindre bitar, värm upp en stekpanna och stekt svampen i chili- och vitlöksoljan.
4. Skär upp tofun i tärningar och värm upp i en kastrull med soja.
5. Blanda ihop svampen med pastan samt den färska spenaten. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
6. Skala mangon och skär ner den i mindre bitar, blanda upp med yoghurt. Salta.