Hett stekt ris - med kidneybönor och chili

Ingredienser

2portioner

  • 1,5dl
    Jasminris, kokt
  • 200g
    Kidneybönor, kokta
  • En näve haricotsverts, skurna på diagonalen
  • 1/2msk
    Röd chili, finhackad
  • 2klyfta(or)
    Vitlök, finhackade
  • 1/2msk
    Soja
  • 1msk
    Thailändsk fisksås, alt. grönsaksfondue
  • En rejäl knippa färsk basilika, hackad
  • 1tsk
    Socker
  • 1msk
    Olja

Så lagar du

Hetta upp oljan i en wok. Fräs chili och vitlök. Tillsätt haricotsverts och woka i cirka 1 minut. Tillsätt kidneybönorna, såserna samt socker och ris och woka i ytterligare någon minut. Rör ner basilika och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!