Hjärtformade amerikanska pannkakor

Publicerat:
2021-02-12Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Amerikanska pannkakor grundrecept
- 2,5dlmjöl
- 2tskbakpulver
- 2mskströsocker
- 1nypa(or)salt
- 2,5dlmjölk (3%)
- 2msksmör, smält
- 1stägg
Smaksättning
- 0,5mskvaniljsocker
- 1dlchokladlinser eller blåbär
Topping
- Hackade hasselnötter
- Blandade bär
- Vispgrädde
- Lönnsirap
- Florsocker i tesil
Nötgrädde
- 1dlnötkräm
- 2dlvispgrädde
- 1dlfärskost
Tillbehör
- Hjärtformade pepparkaksformar
- Spritspåse med stjärntyll
Så lagar du
Amerikanska pannkakor
1. Blanda ihop mjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och salt i en skål.
2. Smält smöret.
3. Vispa ned mjölken, smöret och slutligen ägget i mjölblandningen. Vispa tills smeten är jämn och slät.
4. Smöra och mjöla pepparkaksformarna.
5. Värm en stekpanna med en klick smör på låg temperatur.
6. Lägg ned pepparkaksformarna i stekpannan och häll smeten i dem. Fyll formarna högst till hälften eftersom smeten sväller.
7. Strö över chokladlinserna/blåbären jämnt över pannkakorna och peta ned dem lite så de täcks av smet.
Tips
När det bildas bubblor på toppen och smeten har stannat av är det dags att vända dem. Ibland har de lossat från formen då kan du plocka bort formen och vända pannkakan. Sitter pannkakan fast i formen vänder du hela formen och pillar loss pannkakan när den är färdiggräddad. Andra sidan behöver bara gräddas en kort stund.
Smöra och mjöla formarna på nytt innan nästa pannkaka ska gräddas.
Låt pannkakorna svalna lite medan du förbereder nötkrämsgrädden.
Nötkrämsgrädde
1. Blanda den rumsvarma nötkrämen och färskosten i en skål.
2. Vispa grädden.
3. Vänd ned nötkrämsblandningen i grädden tills allt är blandat.
4. Fyll krämen i en spritspåse.
5. Hacka nötter.
Serveringsförslag med chokladsmak (se bild ovan)
Lägg ett pannkakshjärta med chokladfyllning på en tallrik. Spritsa små pärlor längs utkanten av hjärtat. Fyll sedan upp i mitten med kräm. Häll över lite krossade nötter. Lägg på ännu ett hjärta och upprepa samma procedur.
Serveringsförslag med bär (se bild ovan)
Lägg ett pannkakshjärta med blåbärsfyllning på en tallrik. Häll över lite lönnsirap och en klick grädde. Lägg på ännu ett hjärta och upprepa samma procedur. Toppa med valfria bär och pudra över lite florsocker.