Hjärtformade amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor

Publicerat:

Tillagningstid:

Hjärtformade amerikanska pannkakor fyllda med blåbär eller choklad.

Ingredienser

4portioner

Amerikanska pannkakor grundrecept

  • 2,5dl
    mjöl
  • 2tsk
    bakpulver
  • 2msk
    strösocker
  • 1nypa(or)
    salt
  • 2,5dl
    mjölk (3%)
  • 2msk
    smör, smält
  • 1st
    ägg

Smaksättning

  • 0,5msk
    vaniljsocker
  • 1dl
    chokladlinser eller blåbär

Topping

  • Hackade hasselnötter
  • Blandade bär
  • Vispgrädde
  • Lönnsirap
  • Florsocker i tesil

Nötgrädde

  • 1dl
    nötkräm
  • 2dl
    vispgrädde
  • 1dl
    färskost

Tillbehör

  • Hjärtformade pepparkaksformar
  • Spritspåse med stjärntyll

Så lagar du

Amerikanska pannkakor

1. Blanda ihop mjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och salt i en skål.
2. Smält smöret.
3. Vispa ned mjölken, smöret och slutligen ägget i mjölblandningen. Vispa tills smeten är jämn och slät.
4. Smöra och mjöla pepparkaksformarna.
5. Värm en stekpanna med en klick smör på låg temperatur.
6. Lägg ned pepparkaksformarna i stekpannan och häll smeten i dem. Fyll formarna högst till hälften eftersom smeten sväller.
7. Strö över chokladlinserna/blåbären jämnt över pannkakorna och peta ned dem lite så de täcks av smet.

Tips

När det bildas bubblor på toppen och smeten har stannat av är det dags att vända dem. Ibland har de lossat från formen då kan du plocka bort formen och vända pannkakan. Sitter pannkakan fast i formen vänder du hela formen och pillar loss pannkakan när den är färdiggräddad. Andra sidan behöver bara gräddas en kort stund.

Smöra och mjöla formarna på nytt innan nästa pannkaka ska gräddas.

Låt pannkakorna svalna lite medan du förbereder nötkrämsgrädden.

Nötkrämsgrädde

1. Blanda den rumsvarma nötkrämen och färskosten i en skål.
2. Vispa grädden.
3. Vänd ned nötkrämsblandningen i grädden tills allt är blandat.
4. Fyll krämen i en spritspåse.
5. Hacka nötter.

Serveringsförslag med chokladsmak (se bild ovan)

Lägg ett pannkakshjärta med chokladfyllning på en tallrik. Spritsa små pärlor längs utkanten av hjärtat. Fyll sedan upp i mitten med kräm. Häll över lite krossade nötter. Lägg på ännu ett hjärta och upprepa samma procedur.

Serveringsförslag med bär (se bild ovan)

Lägg ett pannkakshjärta med blåbärsfyllning på en tallrik. Häll över lite lönnsirap och en klick grädde. Lägg på ännu ett hjärta och upprepa samma procedur. Toppa med valfria bär och pudra över lite florsocker.

Dela det här receptet med dina vänner!