Hjärtmusslor med tomater och örter

Publicerat:
2021-08-12Tillagningstid:
Hjärtmusslor eller vongole serveras här med massor av rena smaker från färska örter, vin och tomat.
Ingredienser
4portioner
- 500ghjärtmusslor
- 2klyfta(or)vitlök
- 1schalottenlök
- 1paketcocktailtomater
- 1dlvitt vin
- 1mskkoriander, färsk
- 1mskpersilja, färsk
- 1mskbasilika, färsk
- 1citron
- 3mskolivolja
- salt och svartpeppar
Så lagar du
1. Skölj musslorna i kallt vatten så att sanden i dem spolas ur ordentligt.
2. Finhacka lök och vitlök och blanda med musslorna, placera sedan i ugnsfast form med kant och häll på vitt vin och cocktailtomaterna.
3. Gratinera av i ugnen på 250 grader i ca 5 minuter eller tills du ser att musslorna öppnar sig. Ta ut ur ugnen och ringla över olivolja, pressad citron och vänd ner örterna.
4. Smaka av med salt och peppar.