Hjortfärsfyllda piroger med mynta och chilidipp

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4 - 6portioner
Piroger, cirka 30 stycken små piroger.
- 300ghjortfärs, kan bytas ut mot något annat viltkött
- 1stgul lök
- 1mskfärsk ingefära, ca 20g
- 1mskcurry
- 2mskolivolja
- 1mskfärsk mynta
- 2stäggulor
- 2mskgrädde
- 2paketfryst smördeg á 425 g 5 st plattor
- mjöl
- salt och nymalen vitpeppar
Mynta och chilidipp
- 1/2dlolivolja
- 2mskfärsk mynta
- 2stsalladslökar
- 1mskfärsk spansk röd pepparfrukt
- 1krmgaram masala (indisk kryddblandning, finns färdig på burk)
- 2tsksocker
- saften av en ½ citron
- salt och nymalen vitpeppar
Så lagar du
Piroger
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala löken samt ingefäran, finhackas.
3. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek löken samt ingefäran på medelhög värme i ca 2 minuter. Tillsätt sedan curryn som får fräsa med i ca ½ minut .
4. Hög temperaturen i stekpanna och lägg i färsen, stek tills dess att färsen är genomstekt. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
5. Finhacka myntan och rör ned den i den kalla färsen.
6. Vispa samman äggulorna med grädden.
7. Mjöla och kavla ut den lätt tinade smördegen. Ta ut ca 30 stycken 7 cm i diameter stora rundlar ur plattorna med mått eller med ett glas.
8. Lägg ca 10 g färs till fyllning i varje rundel.
9. Pensla med äggblandningen runt kanten, vik över och nyp ihop kanten med en gaffel.
10. Lägg upp på en plåt, grädda i ca 10-15 minuter eller tills att pirogerna har fått en gyllenbrunfärg.
Myntasås
1. Finhacka grönsakerna, se upp så att det inte kommer med frön från pepparfrukten.
2. Blanda övriga ingredienser med grönsakerna. Smaka av med salt och peppar.
3. Servera till de varma pirogerna.