Hjortron- och passionsfruktskaramell med chokladcrème

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 100gmörk choklad
- ¾dlvispgrädde
- 1äggula
- 200ghjortron
- 4stpassionsfrukt
- 100gfarinsocker
- 1dlmandlar
Så lagar du
1. Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Värm grädden i en kastrull. Häll den varma grädden över chokladen och rör tills chokladen smälter. Rör ner äggulan så att det blir en smidig kräm.
2. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Smält sockret i en vid panna på spisen. Var försiktig så att det inte bränns. Rör ner passionsfrukten i det smälta sockret. Häll på hjortronen och stäng av plattan. Obs - om du har en traditionell spis kan du behöva dra pannan åt sidan så att det inte bränns. Hjortronen ska bara småputtra! Rör runt hjortronen så att de blandas med sockret och passionsfrukten.
3. Häll upp i serveringsskålar. Lägg en klick chokladkräm ovanpå och toppa med hackad mandel.