Hjortronmaräng

Ägg, mjölk, smör, bunke, socker, salt.

Publicerat:

Tillagningstid:

Enkel maräng med lyxiga smaker av rårörda hjortron.

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    ägg
  • ½dl
    strösocker
  • 200g
    rårörda hjortron

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggvitorna med socker till ett styvt skum. Smöra och sockra fyra små ugnsformar. Rör ut hjortronen med en matsked socker och lägg en klick av hjortronröran i varje form. Vänd sedan försiktigt ner resten av hjortronen i äggvitan.

3. Fyll upp formarna med smeten. Knacka sedan till dem försiktigt mot skärbrädan så att skummet sätter sig.

4. Grädda i ugnen i 8-10 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!