Hjortronpannacotta med hjortronsylt

Publicerat:
2015-12-02Tillagningstid:
God dessert som lyfter fram det bästa av myrens guld.
Ingredienser
4portioner
Hjortronpannacotta
- 3stgelatinblad
- 1stvaniljstång
- 4dlvispgrädde
- 1dlmjölk
- 4msksocker
- 200ghjortron
- 1dlsocker
- 3/4dlvatten
- 250ghjortron
Så lagar du
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
2. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner vaniljfröna i en kastrull. Lägg i stången också. Tillsätt grädde, mjölk och socker i kastrullen. Rör om och koka upp. Ta kastrullen från värmen.
3. Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Rör ner dem så att de smälter i kastrullen. Lägg ner hjortronen. Ställ att svalna. Rör om då och då.
4. Ta upp vaniljstången. Passera blandningen genom en finmaskig sil. Häll upp i 4 portionsformar eller i en stor form. Ställ kallt.
5. Hjortronsylt: Koka socker och vatten tills sockret löser sig. Tillsätt hjortronen och mixa alltsammans. Passera genom finmaskig sil. Ställ svalt.