Hoforsbakelsen

Publicerat:
2017-02-01Tillagningstid:
Ingredienser
8portioner
Budapestbakelse
- 4äggvitor
- 2dlströsocker
- 2dlhasselnötsmjöl
- 0,5dlmaizenastärkelse
Fyllning
- 4dlvispad grädde
- 1dlmosade blåbär
- 0,5dlflorsocker
- 2dlhela blåbär
Dekoration
- florsocker
- 30gmörk choklad
- 1dlgrädde och blåbär till dekoration
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
2. Vispa äggvitorna tillsammans med hälften av sockret till en fast maräng. Tillsätt resten av sockret och vispa ytterligare två minuter.
3. Blanda hasselnötsmjöl och maizena ordentligt. Vänd försiktigt ner blandningen i marängen.
4. Fyll en spritspåse med smeten och sprita ut plåtlånga strängar tätt på bakplåtspappret.
5. Grädda marängbottnen mitt i ugnen i 18-20 minuter och marängen fått fin färg.
6. Ta ut plåten och låt marängen svalna. Vänd upp på ett bakplåtspapper så att du har undersidan uppåt.
7. Vispa grädden rätt hårt. Mosa 1 dl blåbär med 0,5 dl florsocker och blanda ner i den vispade grädden.
8. Bred på grädden och strö 2 dl blåbär på grädden. Rulla ihop som en rulltårta.
9. Pudra budapestrullen med florsocker, ringla över lite smält choklad och dekorera med lite grädde och blåbär.