Hoforsbakelsen

Hoforsbakelsen

Publicerat:

Tillagningstid:

En riktig budapestbotten med hasselnötter, fylld med blåbärsgrädde! En bakelse som man även kan göra hemma och som passar perfekt som en kalastårta.

Ingredienser

8portioner

Budapestbakelse

  • 4
    äggvitor
  • 2dl
    strösocker
  • 2dl
    hasselnötsmjöl
  • 0,5dl
    maizenastärkelse

Fyllning

  • 4dl
    vispad grädde
  • 1dl
    mosade blåbär
  • 0,5dl
    florsocker
  • 2dl
    hela blåbär

Dekoration

  • florsocker
  • 30g
    mörk choklad
  • 1dl
    grädde och blåbär till dekoration

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.

2. Vispa äggvitorna tillsammans med hälften av sockret till en fast maräng. Tillsätt resten av sockret och vispa ytterligare två minuter.

3. Blanda hasselnötsmjöl och maizena ordentligt. Vänd försiktigt ner blandningen i marängen.

4. Fyll en spritspåse med smeten och sprita ut plåtlånga strängar tätt på bakplåtspappret.

5. Grädda marängbottnen mitt i ugnen i 18-20 minuter och marängen fått fin färg.

6. Ta ut plåten och låt marängen svalna. Vänd upp på ett bakplåtspapper så att du har undersidan uppåt.

7. Vispa grädden rätt hårt. Mosa 1 dl blåbär med 0,5 dl florsocker och blanda ner i den vispade grädden.

8. Bred på grädden och strö 2 dl blåbär på grädden. Rulla ihop som en rulltårta.

9. Pudra budapestrullen med florsocker, ringla över lite smält choklad och dekorera med lite grädde och blåbär.

Dela det här receptet med dina vänner!